Charlotte's summer suitcase

Charlottes sommarresväska

Av Linnea Lund

Charlotte's summer suitcase

Sommaren inspirerade Charlotte Björklunds Sommar-kollektion. En säsong som Linnea Lunds grundare älskar särskilt för det lugn som den erbjuder. När hon förbereder sin resväska för sina sommardestinationer, avslöjar Charlotte sina kashmirvaror och Linnea Lund-pjäserna som aldrig kommer att lämna hennes sida i sommar... allt mot en bakgrund av förtroende...


Charlotte, när du hör ordet "sommar", vad väcker det för dig?

Till tiden saktar ner... Med sommaren går vi in ​​i en ny rytm, mycket långsammare än resten av året, och det är väldigt behagligt. Det finns en känsla av att ha mycket tid framför sig, tack vare de oändliga dagarna. Och för mig betyder sommar också familj. Det är en av tiderna på året när jag träffar min syster och hennes barn, som bor i New York resten av året, för en vistelse hos våra föräldrar i Normandie. Det är en tid för stora, glada samvaro och mysiga kvällar i den svala Normandiska luften! Faktum är att när natten faller, ses jag sällan utan min Angela Poncho . Den är perfekt för att slå in varmt och mysigt efter en dag i solen.

Och efter Normandie med din familj, planerar du en annan destination?

Ja! Jag åker tillbaka till Sverige i mitt lilla hus vid vattnet med min pojkvän. Och där blir fritiden att göra ingenting, njuta av naturen, bada i det iskalla vattnet (jag älskar det!) och njuta av räkor, lax utan måttlighet (det är min passion) och kräftor, för i augusti, i Sverige, är det högsäsong ! Men innan det här svenska mellanspelet är jag tillbaka i södra Frankrike för en flykt till Saint-Tropez, där vi öppnar en Linnea Lund-pop-up-butik idag och de kommande två veckorna. Ja, jag bevisar att även i en så het stad som Saint-Tropez kan du fortfarande bära kashmir!

Är du mer av en XXL-rullväska eller en ultralätt ryggsäck?

Jag vet inte hur man reser lätt. Jag har alltså ingen XXL-resväska utan snarare en samling väskor! Jag har också ett överdrag till mina skjortor och klänningar, eftersom jag gillar att mina kläder är perfekta. Och jag har alltid med mig min Linnea Lund-väska. Jag älskar den för att den är så lätt och praktisk med sina två handtag, ett för att bära för hand, det andra för att bära över axeln. Den kommer att vara med mig hela sommaren.

Vilket annat tillbehör tar du alltid med dig när du reser?

Jag tar med mig min stora beige kashmir och siden Meryll stal överallt! Och på planet, så fort jag känner ett drag, lägger jag det över mig. Den är riktigt stor, så jag kan använda den som en filt. Jag vet att det är svårt att tro, eftersom jag flyger regelbundet fram och tillbaka mellan Paris och Stockholm, där vi har vår andra Linnea Lund-butik, men det är sant! Och i dessa tider av stor känslomässig stress har min stol en tröstande kraft.

Vilka toppar kommer du ha på dig i sommar?

Julius , jag älskar den här ganska avslappnade modellen som jag bär med shorts eller tryckta byxor. Det är väldigt lätt och bekvämt i varmt väder. Jag gillar också Julien- tröjan i marinblått eftersom den täcker armarna, så jag kan bära den utan jacka. Den är perfekt för mig, som – ännu en hemlighet – inte gillar att visa upp mina armar. Och självklart tar jag med en Axel som jag vänder på och lägger på huvudet eller runt halsen.


Hur är det med strumpor?

På sommaren älskar jag sidenbyxor med vackra, färgglada tryck som jag kommer att bära med en sober topp. Jag är också ett stort fan av jeansshorts som jag kombinerar med vår Sommar- tröja som jag bär intill huden.

Så, är du mer för tröjor än koftor på sommaren?

Det beror på, men i sommar har jag en grej för Sommar . Med sin benvita färg har den den där "hälsosamma glow"-effekten som jag älskar. Jag tog den en storlek upp för att ge intrycket av att jag stal den från min pojkvän. Och för ordens skull: Jag växte upp med att se mina föräldrar bära de överdådiga Blanc Bleu marinblå tröjorna, det ikoniska franska märket från 1990-talet. Och jag ville verkligen komma på en tröja med denna marinblå inspiration, i bomull och siden. Siden tillför mjukhet, glans och smidighet till tröjan, som hade blivit "styvare" om den var 100% bomull. Kort sagt, det är min sommar- och skoltröja.

Kjol eller klänning?

Jag är mer en klänningstjej, och jag har alltid på mig vår Juliana- modell, som är precis vad jag letar efter sommaren: en sober klänning som är rolig att ha på sig under dagen och lätt att vrida med ett bälte eller en ett par klackar för en chic kvällsoutfit! Och om luften är sval kompletterar jag min look med en Junior cardigan och min Meryll- scarf.

Bikini eller baddräkt i ett stycke?

Baddräkt i ett stycke.

Din ultimata strandoutfit?

Ett par Rondini spartanska skor, jeansshorts och en vit eller ljusblå skjorta stal jag från min pojkvän för den överdimensionerade looken... och nu, spoiler alert! Snart behöver jag inte stjäla hans längre, då vi kommer att släppa våra egna Linnea Lund-tröjor de närmaste månaderna. Vi kan inte vänta!

Vilken skönhetsprodukt använder du alltid på sommaren?

Håroljan från Leonor Greyl som skyddar mitt väldigt blonda, väldigt fina och därför väldigt sköra hår. Den doftar extremt gott, så jag kan ha en mjuk parfym på sommaren utan att behöva bära parfym. Och jag använder alltid överskottet på mina händer för att ge näring till fotsulorna.

En familjetradition under sommarsäsongen?

Det är runt bordet, med väldigt, väldigt långa frukostar som kan pågå hela morgonen, sedan med aperitifer med familj och vänner där det inte finns något schema att hålla, bara nöjet att vara tillsammans över ett glas kyld rosé!

Några sista ord av förtroende?

Efter vår pop-up-butik i Saint-Tropez i juli har Linnea Lund snart en ny pop-up... den här gången på andra sidan Atlanten! Faktum är att i slutet av augusti kommer jag att möta min rädsla för att flyga igen för att flyga till Sag Harbor, en liten badort i Hamptons där vi kommer att ha vår framtida popup-butik. Ja, Linnea Lund erövrar Amerika!


Pop-up Store Linnea Lund på Dédé Concept Store

16 Rue Joseph Quaranta, 83990 Saint-Tropez

Från 13 till 23 juli 2023

10-20

SEO: kashmir, sommar, bär kashmir på sommaren, sommar resväska, resväska, charlotte björklund, linnea lund, sommar kollektion, Saint-Tropez, Dédé koncept